De krentenwegge is een luxe broodsoort die haar oorsprong vindt inde middeleeuwen. Speciaal voor feestelijke en andere bijzonderegelegenheden gaan bakkers brood van tarwebloem bereiden.Het deeg verrijken ze met melk, boter en krenten. Krenten zijnheilzaam en gezond. In Twente wordt het een gewoonte opkraamvisite te gaan met enorme krentenbroden en groeit de weggeuit tot het symbool van gastvrijheid. Tegenwoordig is het eentypisch Twentse gewoonte om krentenwegge samen op te eten,te delen of weg te geven.
In Twente wordt krentenwegge nog dagelijks gebakken, gegeten en gedeeld. Krentenwegge eten hoort bij speciale gelegenheden als geboorten, huwelijken, overlijden en hoogtijdagen als Pasen en kerstmis, en bij feesten en officiële ontvangsten en bijeenkomsten op gemeentehuizen, bij (culturele) instellingen en het bedrijfsleven.
Als relatiegeschenk wordt de krentenwegge vooral rond feestdagen weggegeven om gezamenlijk op te eten. Daarnaast wordt de krentenwegge ook op doordeweekse dagen en in het weekend gegeten als specialiteit en/of bij het ontbijt, de lunch, als tussendoortje en bij de koffie/thee gegeten.
In zijn algemeenheid beperkt het delen en samen opeten zich niet tot speciale en feestelijke gelegenheden. Het is in Twente onderdeel van de eetcultuur en traditie om krentenwegge te delen. Sterker, een krentenwegge alleen opeten wordt nog regelmatig ervaren als iets wat indruist tegen (de weliswaar ongeschreven) regels.
Naast de verkoop in een van onze winkels en de bezorging in Saasveld/Weerselo en omgeving is verzenden van de krentenwegge per post ook heel goed mogelijk. In onze op maat gemaakte dozen komt de krentenwegge veilig en wel over.
Onze krentenwegge is al gedeeld met mensen en bedrijven in onder meer België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Tjechië.
Vraag gerust naar de vele mogelijkheden in een van onze winkels.