Over Ons

"Wij willen de mensen in Twente laten zien, horen, ruiken, voelen en proeven hoe lekker en gezond ambachtelijk gemaakt brood en hoe lekker ambachtelijk gemaakt banket is."

Bakkerij met historie
Bakkerij Schabbink bestaat al sinds 1938. Opa Bertus Schabbink begon in dat jaar een kleine bakkerij aan de Bornsestraat in Saasveld. Zijn vrouw Marie stond in de winkel. Mijn vader Jos nam de bakkerij over. In onze winkel staat nog steeds de bakkersfiets te pronken, die hij op zijn zestiende verjaardag kreeg om brood mee uit te venten. Mijn moeder heet net zoals mijn oma Marietje. Ook zij stond in de winkel. Mijn ouders kregen drie dochters, en van ons drieën had ik het meeste oog voor het bakkersvak. Ik vond het van kleins af aan heerlijk in de bakkerij. Niet vreemd dus, dat ik naar de bakkersschool in Wageningen ging en de bakkerij na verloop van tijd overnam. We verhuisden naar een prachtige bakkershoeve in het centrum van Saasveld en openden een tweede winkel in Weerselo.
Een (h)echt bakkersteam
Een bakkerij runnen kun je niet alleen. Mijn man Ronnie Kleij is een kei in de financiën en is verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte van de bakkerij. Daarnaast is hij sparringpartner als het gaat om bedrijfsvoering.
En waar zouden we zijn zonder onze bakkers en winkeldames? In totaal zijn we inmiddels met 25 mensen. Samen zorgen we elke dag weer voor het allerlekkerste brood en banket.
Kom kennismaken
We zijn regelmatig te vinden op Twentse streekmarkten met onze hout gestookte oven. Of kom eens langs in één van de winkels om te proeven hoe echt ambachtelijk gemaakt brood en banket smaakt. Bij onze winkel in Saasveld is een knus terras om lekker even bij te komen tijdens een fietstochtje en in onze beide winkels vindt u Twentse streekproducten.

Onze allernieuwste aanwinst is onze webshop. U kunt er alvast brood bestellen om later in één van onze winkels af te halen. De bestellingen van webklanten uit Borne en Deurningen bezorgen we aan huis.

Wilt u weten hoe onze bakkers bakken, dan bent u van harte welkom voor een rondleiding. Bel of mail ons dan voor de mogelijkheden.
Telefoon: 074-3494202,
e-mail: info@bakkerijschabbink.nl.